«

         

over haar leven


Gerda van den Bosch werd in 1929 in het toenmalige Nederlands IndiŽ geboren.
Al in haar jeugdjaren omringde ze zich met dieren. Het afscheid dat ze van hen moest nemen toen ze geinterneerd werd, woog zwaar.
In het kamp tekende ze ondermeer al haar vijftig achtergeleven duiven uit het hoofd na en sneed ze van regenboompitten miniatuur beeldjes.

Enige van de 50 duiven ... ...... en kleine beeldjes. Enkele minder dan 1 cm diam

Na de oorlog sloot ze in Nederland haar opleiding af door het behalen van lesbevoegdheden, onder meer in biologie. Het bloed kruipt echter waar het niet kan gaan. Gedurende meer dan tien jaren werkte ze samen met de uiterst vakbekwame beeldhouwer Marcus Ravenswaay, die haar leermeester werd.

Gerda's beelden hebben grote zeggingskracht. Ze zijn tot in het detail verantwoord. Kwaliteit is troef.

Haar eerste grote opdracht was de op de terugkomst van zijn baas wachtende hond voor het station in Gorcum. Dit beeld lokte een stroom van opdrachten uit. Tot aan de dag van vandaag toe. En hoewel haar beelden van andere dieren en van mensen zeker net zo goed zijn als die van honden, heeft ze aan de laatste - ook internationaal - toch haar faam te danken.

Voor de overheid werden enkele grotere beeldengroepen gemaakt. Veel werk is in particuliere handen.

De vrije collectie is te zien in het Expositie Atelier "De Bronzen Hond". Bezoek is welkom om te kopen of te overleggen, maar zeker ook om zo maar eens te kijken!

**************************************************************************
De wachtende hond in Gorcum.
Terug naar vorige pagina